KAKVO NAS VREME ČEKA ZA PRAZNIKE? Konačno se vraćaju LETNJE TEMPERATURE, evo koliko će sledeće nedelje biti STEPENI
Vreme ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

RHMZ

KAKVO NAS VREME ČEKA ZA PRAZNIKE? Konačno se vraćaju LETNJE TEMPERATURE, evo koliko će sledeće nedelje biti STEPENI

Ukoliko ste planirali da prvomajske praznike provede u prirodi, imate razloga za sreću

Objavljeno: 08:23h

Ovaj mesec će se završiti završiti natprosečnim temperaturama i prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti. Tako da ukoliko ste planirali da prvomajske praznike provede u prirodi, imate razloga za sreću.

Ovo je prognoza za naredne dane.

- Za vikend se očekuje osetni porast temperatura - maksimalne vrednosti u subotu od 21 do 23 stepen, u nedelјu i u prvoj polovini naredne sedmice, od 28. aprila do 2. maja i to od 24 do 29 stepeni. U Podunavlјu, Pomoravlјu i Vojvodini počeće da duva umeren i jak južni i jugoistočni vetar, košava – najavio je RHMZ.

Vremenska prognoza za Srbiju za četvrtak

Prema petodnevnoj vremenskoj prognozi u četvrtak na jugozapadu, jugu i istoku Srbije biće umereno do potpuno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima. U ostalim krajevima kratkotrajna kiša će biti retka pojava, a uz promenljivu oblačnost biće i sunčanih intervala. Na visokim planinama sneg.

Vetar će biti slab do umeren, severozapadni. Najviša temperatura od 12 stepeni na jugoistoku Srbije do 16 stepeni u Vojvodini. Uveče i u toku noći u svim krajevima razvedravanje.

Vremenska prognoza za Srbiju za petak

Ujutro lokalna pojava slabog prizemnog mraza. U toku dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a samo u brdsko-planinskim predelima retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska.

Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura od 1 do 7 stepeni, a najviša od 16 do 20 stepeni Celzijusa.

Vreme za narednih pet dana
Vreme za narednih pet danafoto: Printscreen/RHMZ

Vremenska prognoza za Srbiju za subotu

Prvog dana vikenda biće pretežno sunčano i toplije. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 4 do 10 stepeni, a najviša od 21 do 23 stepeni Celzijusa.

Vremenska prognoza za Srbiju za nedelju

U nedelju će biti pretežno sunčano i osetno toplije. Duvaće slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, jugoistočni vetar.

Najniža temperatura če biti od 5 do 13 stepeni, a dnevna najviša temperature od 25 do 27 stepeni.

Vremenska prognoza za Prvi maj i Uskrs

U Srbiji će od ponedeljka do petka naredne sedmice biti pretežno sunčano i toplo. U košavskom području se očekuje da bude vetrovito. Od 2. maja uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Slobodan Sovilj
Slobodan Soviljfoto: Kurir TV

Kako za “Blic” kaže meteorolog RHMZ,Slobodan Sovilj, načelnik Nacionalnog centra za hidrometeorološki sistem, rane najave i upozorenja, za Prvomajski uranak neće biti padavina, biće pretežno vedro.

Najtoplije će biti u Beogradu, a minimalna temperatura u noći između 30. aprila i 1. maja biće 15-16 stepeni. U ostalim velikim gradovima najniža temperatura će biti između 10 i 15 stepeni, a van urbanih sredina, u pojedinim kotlinama biće malo niže temperature, oko 7-8 stepeni, ali je to ipak toplija noć u odnosu na period koji je za nama.

Beograd, uranak

- Prvog maja pre podne neće biti padavina. Posle podne postoji mala šansa za retku pojavu kratkotrajnog pljuska. Slabo se destabilizuje vazdušna masa, nije ubedljivo kada su padavine u pitanju i grmljavinski razvoji. Kratkotrajne kiše može biti lokalno 1. i 2. maja popodne, ali kako sada izgleda, period sa učestalijom pojavom pljuskova i grmljavina se odgađa za drugi deo praznika. Isprva je izgledalo da bi praznični dani bili znatno nestabilniji, ali poslednji proračuni su mnogo više optimističniji. Nestabilnost se odgađa za 4, 5. i 6. maj, dok su prva tri dana maja zaista sa retkom pojavom kratkotrajne kiše – zaključuje Sovilj.

Bonus video:

04:48

BRZE VESTI 25.04.2024

(Espreso/Blic/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.